Jak przygotować Bananowiec?

Przepis: Bananowiec

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Jak przygotowaćBananowiec ?

Biszkopt:

Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka, wymieszać. Mieszając ręką dodać mąkę z proszkiem. Upieczony biszkopt przekroić na pół.

Krem;

Mąkę, żółtko, cukier, cukier wanilinowy rozrobić w połowie mleka. Wlać do gotującego się mleka i ugotować jak budyń. Ostudzić powstałą masę.

Masło utrzeć i dodawać stopniowo ostudzoną masę.

Na biszkopt wykładamy połowę kremu, przykrywamy drugą połową biszkoptu, wykładamy resztę kremu. Banany kroimy wzdłuż na pół i układamy ciasno na kremie. Banany polewamy polewą tworząc esy floresy.

Wierzch posypujemy prażonymi migdałami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553