Przepis na Mięsny sos z zasmażką

Mięsny sos z zasmażką

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Mięsny sos z zasmażką?

Mięso umyć, osuszyć pokroić na małe kawałki.

Marchew obrać, umyć i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę obrać i pokroić. Czosnek zmiażdżyć albo drobno posiekać.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso, dodać czosnek i przez chwilę razem smażyć. Przełożyć do rondla.

Cebulę podsmażyć lekko na pozostałym oleju i dodać do mięsa.

Dodać też marchew, oprószyć solą i zalać wodą. Dusić do miękkości.

Z mąki i masła zrobić zasmażkę i na koniec dodać do sosu.

Doprawić do smaku.