Przepis na Schab nadziewany kiełbasą

Składniki potrzebne do przepisu: Schab nadziewany kiełbasą

  • schab 1/2 kg
  • kiełbasa czosnkowa 150 g
  • >bulion warzywny 1 szklanka
  • kminek do smaku
  • olej do smażenia
  • >ostra papryka do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 45min.
    Czas przygotowania: 90 min.
    Czas pieczenia: 1 godz.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Schab nadziewany kiełbasą ?

    Schab myjemy, suszymy. W mięsie nacinamy głęboką kieszonkę, do środka wkładamy kiełbasę. Mięso zwijamy nicią.

    Nacieramy kminkiem, papryką, solą, pieprzem.

    Olej rozgrzewamy na patelni. Wkładamy schab, rumienimy ze wszystkich stron.

    Przekładamy do brytfanny, polewamy sosem ze smażenia i bulionem. Pieczemy 1h w 180 stopniach C.

    W czasie pieczenia polewamy często mięso sosem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553