Przepis: Deser truskawkowy w pucharkach
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 10 min.
Jak przygotowaćDeser truskawkowy w pucharkach ?
600 ml mleka zagotować z cukrem. W 200 ml rozrobić proszek budyniowy. Dodać do gotującego się mleka. Gotować do zgęstnienia, około 3 minut. Dodać 2 łyżki masła i dobrze zamieszać.
100 gram herbatników zmiksować na proszek. Pozostałe pokruszyć na większe kawałki. Truskawki opłukać i pokroić według uznania.
W pucharkach nakładać budyń, truskawki, warstwa zmielonych herbatników, truskawki, budyń, wiórki kokosowe, herbatniki połamane i serek homogenizowany. Proces powtórzyć jeszcze 3-4 razy. Zależnie od wielkości naczyń.