Przepis na Minitorciki kajmakowe

Składniki potrzebne do przepisu: Minitorciki kajmakowe

  • mąka 1 szklanka
  • jajka 5 sztuk
  • cukier 1/2 szklanki
  • olej 3/4 szklanki
  • wiórki kokosowe 1 szklanka
  • rodzynki 1/2 szklanki
  • orzechy włoskie (rozdrobnione) 1/2 szklanki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • >polewa czekoladowa do dekoracji
  • herbatniki 1 duża paczka
  • >masa krówkowa kajmakowa 1 puszka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Minitorciki kajmakowe ?

    Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wiórki kokosowe. Na koniec wmieszać rodzynki i orzechy. Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut.

    Wystudzone ciasto posmarować masą krówkową i położyć ciastka. Docisnąć. Odwrócić ciasto na drugą stronę i posmarować masą, położyć ciastka, docisnąć i schłodzić.

    Gdy masa zesztywnieje, pokroić na ciasteczka i polać polewą można też całość polać polewą i schłodzić

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553