Jak przyrządzić Sola po katalońsku?

Przepis: Sola po katalońsku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Sola po katalońsku?

Karczochy umyte przeciąć umyte płatki zewnętrzne. Ugotować wkładając do wrzącej osolonej wody. Odcedzić, odrzucić zewnętrzne płatki.

Filety kolejno związać starannie w ruloniki, obwiązać czystą nitką bawełnianą, wrzucić do wrzącego wywaru z ryb i gotować 10 minut, odcedzić. Zdjąć nitki.

W tym czasie oczyścić pieczarki, drobno pokroić, zrumienić na maśle, osolić. Środki karczochów i usmażone pieczarki ułożyć na półmisku, zalać gorącym sosem beszamelowym. W środku ułożyć ugotowane porcje ryby, podawać.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553