Przepis na Duszony boczek z kminkiem

Składniki potrzebne do przepisu: Duszony boczek z kminkiem

  • >boczek surowy bez kości 1 kg
  • kminek 3 łyżeczki
  • >vegeta 1/2 łyżki według uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Duszony boczek z kminkiem ?

    Boczek kroimy w duże kawałki, dajemy najlepiej do gęsiarki. Posypujemy kminkiem i wegetą, dodajemy wodę.

    Dusimy około godziny do miękkości.

    W miedzy czasie musimy podlewać wodą.

    Gdy się już udusi zostawiamy w zimnym miejscu.

    Najlepiej spożywać na drugi dzień.

    Powinien być smalec, mięso i galaretka.

    Smacznego)

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553