Jak przygotować Boczniaki w occie?

Przepis: Boczniaki w occie

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBoczniaki w occie ?

Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, oczyszczamy, odkrawamy korzonki.

Kroimy je w paski.

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Pokrojone boczniaki wrzucamy na rozgrzaną oliwę (nie solimy) i smażymy je na zloty kolor.

Cebulę obieramy i kroimy w krążki, dodajemy ją do boczniaków tuż przed końcem ich smażenia, aby się tylko lekko zeszkliła.

Przekładamy wszystko do miski, przyprawimy chili i solą. Dodajemy obrany i pokrojony w cienkie pasterki czosnek. Dolewamy oliwę (ok. 2 łyżki) i ocet.

Tak przyrządzone boczniaki podajemy na zimno jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do pieczonych wędlin.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553