Jak przyrządzić Papryka faszerowana?

Przepis: Papryka faszerowana

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 40min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Czas gotowania: 40 min.

Jak przyrządzić Papryka faszerowana?

Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin by zmiękła.

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Jedną paprykę pokroić w paski. Papryczkę chili również pokroić w drobne paski. Ogórki pokroić w plastry. Dodać pieprz i olej. Wymieszać wszystkie składniki razem.

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, odcinając czepki papryk. Paprykę sparzyć w gotującej wodzie kilka minut, żeby zmiękła. Miękką paprykę napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo w dużym słoju.

Zagotować zalewę: wodę ugotować z octem, cukrem, solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Gorącą zalewą, zalewać słoiki.

Pasteryzować 30 minut.

Spożywać najszybciej po miesiącu od produkcji.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553