Przepis na Cukiniowe placuszki z fetą

Składniki potrzebne do przepisu: Cukiniowe placuszki z fetą

  • cukinia 2 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • bułka tarta 3 łyżki
  • jajka 3 szt
  • >feta 1/2 opakowania
  • proszek do pieczenia 1/2 opakowania
  • mąka 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • oregano 1 łyżeczka
  • >natka 1 łyżeczka
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 60 min.

     

    jak przyrządzić Cukiniowe placuszki z fetą ?

    Cukinię razem ze skórką zetrzeć na grubych oczkach, posolić i odstawić na 30 min. W tym czasie posiekać cebulę i czosnek. Z cukinii odcisnąć bardzo mocno sok, dodać cebulę z czosnkiem, wymieszać. Dodać jajka. Pieprz i pokruszoną fetę. Wymieszać wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia – tyle żeby powstało ciasto gęstości kwaśnej śmietany. Dodać bułkę tartą i zioła. Po dokładnym wymieszaniu smażyć niewielkie placki. Podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553