Przepis na Zupa – nic

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa – nic

  • mleko 1 litr
  • jajka 2 szt
  • cukier 10 dag
  • wanilia 1 laska
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Zupa – nic ?

    Ubić na sztywno pianę z białek, dodając pod koniec ubijania trochę cukru.

    Mleko zagotować. Do wrzącego mleka wkładać łyżką pianę, po chwili gotowania wyjmować je łyżką cedzakową na talerze.

    żółtka utrzeć z cukrem do białości, po czy po trochu wlewać do nich gorące mleko, nie przerywając ucierania.

    Dodać cukier waniliowy, lub utartą w moździerzu wanilię.

    Rozlewać zupę – gorącą lub ostudzoną – na talerze z piankami. Do zupy można dodać ryż ugotowany na mleku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553