Przepis na Zupa z zacierkami

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa z zacierkami

  • >skrzydełka 3 sztuki
  • ziemniaki 4 sztuki
  • marchew 2 sztuki
  • pietruszka 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • liść laurowy 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • zielenina wg uznania
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zupa z zacierkami ?

    Mięso umyć. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka razem z mięsem i zalać wodą ok 2 litrów. Pietruszkę obrać, umyć, dodać do zupy z marchwią i liściem laurowym. Z podanych składników zagnieść ciasto. Można schłodzić. Palcami odrywać kluseczki lub kroić nożem. Dodać do zupy i zagotować. Doprawić zupę do smaku przyprawami. Gdy kluseczki wypłyną nalewać na talerze. Posypać posiekaną zieleniną.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556