Przepis na Zupa ze świeżych grzybów

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa ze świeżych grzybów

  • borowiki (świeże) 1/2 kg
  • masło 2 łyżki
  • cebula 1 sztuka
  • wywar z warzyw 1 litr
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 1/2 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
    Czas przygotowania: 60 min.
    Czas gotowania: 30 min.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Zupa ze świeżych grzybów ?

    Grzyby oczyścić, pokroić w cienkie plasterki.

    W rondlu rozpuścić czubatą łyżkę masła, dodać grzyby, drobno posiekaną cebulę i tak długo smażyć na wolnym ogniu, aż cebula i grzyby leciutko się zrumienią.

    Uduszone grzyby zalać wywarem z jarzyn, zagotować następnie dodać śmietanę.

    Zupę po dodaniu śmietany, należy mocno podgrzać, ale nie gotować. Zupę doprawić do smaku.

    Zupę podajemy z makaronem, lub innymi dodatkami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556