Jak przyrządzić Schab nadziewany czereśniami?

Przepis: Schab nadziewany czereśniami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz

Jak przyrządzić Schab nadziewany czereśniami?

Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować, lekko oprószyć solą i pieprzem.

Schab umyć, osuszyć, ponacinać pomiędzy kośćmi.

Nożem o wąskim ostrzu zrobić w środku schabu głębokie nacięcie.

Czereśnie powkładać w nacięcie i pomiędzy kości. Mięso związać nicią, oprószyć solą.

Odstawić na 30 min.

Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C.

Mięso i brytfannę wysmarować olejem.

Wstawić do piekarnika.

Piec 1 godz. 20 min.

Na ok. 15 min przed końcem pieczenia do brytfanny wsypać pozostałe czereśnie, wlać kilka łyżek wody.

Przed podaniem zdjąć nici, mięso wyłożyć na półmisek, pokroić na porcje, obłożyć czereśniami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556