Przepis na Ciasto ajerkoniakowe

Składniki potrzebne do przepisu: Ciasto ajerkoniakowe

  • mąka 150 g
  • cukier puder 100 g
  • proszek do pieczenia 1/2 opakowania
  • migdały mielone 100 g
  • owoce kandyzowane 50 g
  • olej 100 g
  • >likier jajeczny 125 g
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • jajka 2
  • tłuszcz do formy
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Ciasto ajerkoniakowe ?

    Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito do miski. Dodać bardzo drobno zmielone migdały. Dokładnie wymieszać ze wszystkimi składnikami.

    Ciasto przełożyć do wcześniej namoczonego garnka rzymskiego (deserowego). Piec w ok. 180 stopniach. Ciepłe posypać cukrem pudrem, lub polać polewą z cukru pudru i likieru jajecznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556