Składniki potrzebne do przepisu: Miodowe serduszka w dwóch kolorach dla Walentynek
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Miodowe serduszka w dwóch kolorach dla Walentynek ?
Cukier, miód i margarynę podgrzewać, przez cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści.
Ostudzić, dodać jajko, wymieszać.
Mąkę wymieszać na stolnicy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników.
Masę z miodem połączyć z mąką.
Zagnieść gładkie ciasto, przykryć, odstawić na 12 godzin w temperaturze pokojowej.
Ciasto rozwałkowywać partiami na placki grubości 2-3 mm, wyciąć 120 serc wielkości 3 cm.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej połowę serc.
Na każdym rozsmarować po 1/4 łyżeczki dżemu, przykryć pozostałymi sercami, lekko docisnąć.
Piec 10-12 minut w temperaturze 180 stopni C. na środkowym poziomic piekarnika.
Wyjąć, wystudzić.
Polewy białą i z mlecznej czekolady rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
1/2 serc polać polewą białą, resztę polewą z czekolady.
Wystudzić.