Przepis na Mule w białym winie

Składniki potrzebne do przepisu: Mule w białym winie

  • >mule 1/2 kg
  • cebula 1 mała szt
  • wino białe wytrawne 80 ml
  • masło klarowane 10 gram
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • natka pietruszki 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 5 min.
    Czas smażenia: 5 min.

     

    jak przyrządzić Mule w białym winie ?

    Mule umyć, wyszorować, oderwać włókniste nitki, osuszyć.

    W trakcie czyszczenia nie moczyć w wodzie, gdyż się otworzą.

    Cebulę obieramy i siekamy.

    W garnku roztopić masło, zeszklić cebulę.

    Wlać białe wino, dodać pietruszkę, doprowadzić do wrzenia.

    Dodajemy mule i gotować pod przykryciem około 5 minut na dużym ogniu do momentu, aż mule się otworzą.

    Te mule które się nie otworzyły – wyrzucić.

    Podawać na talerzu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556