Przepis na Papryka marynowana

Składniki potrzebne do przepisu: Papryka marynowana

bez skórki (wędzona lub pieczona na grillu) ok. 3 lub 4 sztuki co najmniej 4 zabki co najmniej 10 liści średnich
  • oliwa extra vergine ile trzeba
  • ocet balsamiczny czerwony ile trzeba
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Papryka marynowana ?

    Paprykę w dowolnych kolorach poprzednio umytą, opieczoną i obrana ze skórki dokładnie oczyścić z nasion i pokroić na ćwiartki (lub mniejsze kawałki). Tak otrzymane filety z papryki układać w szklanym naczyniu warstwami, przekładając czosnkiem pokrojonym na cieniutkie plasterki i kawałkami liści świeżej szałwii. Każdą warstwę polewać oliwą i czerwonym octem winnym balsamicznym. Naczynie z tak przygotowana papryka przykryć i marynować w lodówce co najmniej jedna noc. Proporcje miedzy składnikami dobrać wedle smaku.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556