Składniki potrzebne do przepisu: Quiche mini ze szpinakiem
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Quiche mini ze szpinakiem ?
Mąka + masło + woda i sól-zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki.
W międzyczasie robimy nadzienie. Rozbełtane jajka, śmietana, szpinak mrożony, pokrojoną w drobną kostkę szynkę, starty na tarce ser. Mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe.
Mini kokilki do zapiekania /ja mam o średnicy 11 cm./, wcześniej posmarowane masłem i oprószone mąką albo sezamem, wykładamy ciastem, nakłuwamy i zapiekamy 5-10 min. Potem wlewamy farsz i ponownie zapiekamy około 20-25 min w temp. 170-180st. Długość zapiekania zależy od piekarnika, farsz musi się ściąć i lekko zarumienić.
Smacznego