Przepis na Rolada ziemniaczana

Składniki potrzebne do przepisu: Rolada ziemniaczana

  • wafle suche 1 opakowanie
  • ziemniaki 2 kg
  • margaryna 1 kostka
  • mleko 1 szklanka
  • koperek 1 pęczek
  • sól
  • pieprz
  • >przyprawa do ziemniaków
  • pieczarki pół kg
  • cebula 1 sztuka
  • olej
  • jajka 3 sztuki
  • bułka tarta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Rolada ziemniaczana ?

    Ziemniaki obrać i ugotować. Utłuc z margaryną, dolać mleko i dać koperek i dusić na małym ogniu. Dodać sól, pieprz i przyprawę do ziemniaków. Wymieszać. Gorącą masą smarować wafle na grubość około 1 cm. Wyłożyć wcześniej przygotowane pieczarki (pieczarki podsmażyć z cebulką i przyprawami i dusić około 20 minut) na masę z ziemniaków na brzegu każdego wafla. Do razu zwinąć jak roladę i zostawić do wystygnięcia. Zimne pokroić w plastry grubości około 1 cm, obtaczać w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Uwaga:roladę należy zwijać szybko póki masa jest gorąca, w przeciwnym razie się nie zwinie. Powinno wyjść 4 rolady.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556