Składniki potrzebne do przepisu: Śledzie pod pierzynką
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Śledzie pod pierzynką ?
Buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie a gdy będą miękkie obrać i utrzeć na tarce na dużych oczkach.
Ziemniaki i marchewkę też zetrzeć, wszystko osobno
Jaja ugotować na twardo, następnie drobno posiekać.
Śledzie namoczyć krótko w wodzie, wyjąć, skropić cytryną i pokroić w paseczki. Majonez rozprowadzić z taką ilością jogurtu, aby powstał gęsty sos.
Składniki układać w SZKLANEJ salaterce nie mieszając, w następującej kolejności: śledzie, cebula, buraczki, majonez, ziemniaki, marchewka, majonez. Ostatnią warstwą tej sałatki powinny być jajka.