Przepis na Śledzie pod pierzynką

Składniki potrzebne do przepisu: Śledzie pod pierzynką

  • >burak ćwikłowy ugotowany 1 szt
  • jajka na twardo 4 szt
  • marchewka ugotowana 2 szt
  • cebula 1 szt
  • śledzie solone 4 płaty
  • majonez 400 gr
  • ziemniaki w mundurkach 2 szt
  • jogurt naturalny 1 op
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Śledzie pod pierzynką ?

    Buraczki ugotować w lekko osolonej wodzie a gdy będą miękkie obrać i utrzeć na tarce na dużych oczkach.

    Ziemniaki i marchewkę też zetrzeć, wszystko osobno

    Jaja ugotować na twardo, następnie drobno posiekać.

    Śledzie namoczyć krótko w wodzie, wyjąć, skropić cytryną i pokroić w paseczki. Majonez rozprowadzić z taką ilością jogurtu, aby powstał gęsty sos.

    Składniki układać w SZKLANEJ salaterce nie mieszając, w następującej kolejności: śledzie, cebula, buraczki, majonez, ziemniaki, marchewka, majonez. Ostatnią warstwą tej sałatki powinny być jajka.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556