Jak przyrządzić Krokieciki z mięsem?

Przepis: Krokieciki z mięsem

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz

Jak przyrządzić Krokieciki z mięsem?

Ugotowane mięso zmielić (udko polecam z gotowanego wcześniej np. rosołu), wraz z bułką uprzednio namoczoną w wodzie i dobrze odciśniętą.

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa cebulę, surowe jajko.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, dostawić.

Nakładać farsz na środek naleśników, założyć oba boki i zwinąć w rulon. Każdy naleśnik maczać w lekko ubitym jajku i obtaczać w tartej bułce i smażyć.

Można panierować w kolejności: jajko, bułka tarta

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553