Jak przyrządzić Roladki cielęce?

Przepis: Roladki cielęce

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przyrządzić Roladki cielęce?

Nadzienie: masło roztopić na patelni, wrzucić boczek pokrojony w kostkę i posiekaną cebulę, smażyć 2-3 minuty, przełożyć do miski i wymieszać z bułką tartą, natką pietruszki, tymiankiem, ziarnami sosny, sokiem i startą skórką z cytryny. Doprawić.

Eskalopki przekroić na pół, włożyć w folię do żywności i rozwałkować na grubość 6mm. Każdy plasterek mięsa posmarować odrobiną musztardy i nałożyć na niego łyżkę nadzienia. Boki złożyć do środka i zwinąć mięso. Uformować roladki i obwiązać nićmi. Nagrzać piekarnik do 170st. Oliwę i masło rozgrzać w naczyniu żaroodpornym, smażyć roladki do lekkiego zrumienienia, wyjąć z naczynia i odstawić. Dodać boczek pokrojony w kostkę, szalotkę posiekaną, marchewkę pokrojoną w talarki i smażyć 3-4 minuty. Wlać bulion i wino, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Włożyć roladki, przykryć folią aluminiową i pokrywką. Piec 40-45 minut. Przed podaniem przełożyć na półmisek i szybko zagotować sos, do zgęstnienia. Przyprawić do smaku i polać nim cielęcinę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553