Jak przyrządzić Roladki z wołowiny w sosiku z karmelem?

Przepis: Roladki z wołowiny w sosiku z karmelem

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Roladki z wołowiny w sosiku z karmelem?

Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek posmarować musztardą. Na każdy kawałek rozbitego mięsa położyć kawałek ogórka, boczku i cebuli. Zawinąć roladki i spiąć wykałaczką.

Na gorącym tłuszczu usmażyć na złoty kolor z resztą cebulki. W osobnym garnczku skarmelizować cukier Królewski. Podlać rozpuszczonym bulionem. Dodać powidła śliwkowe i grzybki. Cały karmel z dodatkami dodać do garnka z roladkami. Osolić, popieprzyć do smaku.

Gotować do miękkości. Na koniec zagęścić sos śmietaną z mąką.

Podawać z kaszą /najlepiej gryczaną/ i z surówką z papryki lub czerwonej kapusty.

Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553