Przepis na Pieczeń z indyka na zimno

Składniki potrzebne do przepisu: Pieczeń z indyka na zimno

  • >pierś indyka 1 kg
  • sól
  • pieprz
  • olej 1 łyżeczka
  • musztarda łagodna 1/2 łyżeczki
  • zioła suszone lub świeże
  • cukinia młoda 1 szt
  • marchewka młode kilka szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Pieczeń z indyka na zimno ?

    Sól zmieszać z pieprzem i ziołami, musztardą i olejem.

    Mięso posmarować pastą, odstawić na godzinę.

    Jeśli kawałek mięsa jest duży, można ostrym, wąskim nożem zrobić otwory i wypełnić

    je pastą.

    Ułożyć na posmarowanej olejem blasze, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok. 1 godz., aż będzie miękkie.

    Marchewki oczyścić, umyć, wrzucić w całości na kilka minut na wrzątek.

    Warzywa pokroić wzdłuż na cienkie, długie wstążki.

    Mięso ułożyć na półmisku, pokroić w plastry i obłożyć warzywami.

    Pieczeń z indyka podawać na zimno z pieczywem lub na gorąco z ryżem albo ziemniakami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553