Przepis na Wątróbka w sosie koperkowym

Składniki potrzebne do przepisu: Wątróbka w sosie koperkowym

  • wątróbka 400 g
  • cebula 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >olej z winogron do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 58min.
    Czas przygotowania: 35 min.
    Czas gotowania: 8 min.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Wątróbka w sosie koperkowym ?

    W garnku roztapiamy masło, następnie dodajemy mąkę i szybko mieszamy, po wymieszaniu dodajemy bulion i gotujemy całość 5 minut- mieszając co jakiś czas.

    Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietaną oraz posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem.

    Wątróbkę myjemy i smażymy na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą przez 10 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy kolejne 2 minuty.

    Następnie gotowy sos wlewamy do wątróbki i gotujemy całość 5 minut.

    Trochę sosu można odłożyć sobie do ziemniaków! Wyjdzie go dość dużo!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553