Przepis na Buraki z kapustą – marynowane!

Składniki potrzebne do przepisu: Buraki z kapustą – marynowane!

  • buraki 2 kg
  • kapusta 2 kg
  • cebula 400 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.
    Czas gotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Buraki z kapustą – marynowane! ?

    Buraki mniej więcej tej samej wielkości gotujemy do miękkości i gdy wystygną ścieramy na tarte po stronie z grubymi oczkami. Kapustę drobno szatkujemy, cebulę drobno kroimy w kostkę.

    Kapustę i cebulę lekko posypujemy solą.

    Przygotowujemy zalewę – składniki na nią wkładamy do garnka i zagotowujemy.

    Buraki mieszamy z cebulę i kapustą, wkłady do słoików i zalewamy gorącą zalewą.

    Następnie pasteryzujemy słoiki przez około 5 minut.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553