Jak przygotować Curry z krewetek i krabów?

Przepis: Curry z krewetek i krabów

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przygotowaćCurry z krewetek i krabów ?

Krewetki oczyścić, usuwając głowy, odnóża i łuski, ale zostawiając część ogonową. Cebulę pokrojoną w plasterki, czosnek przeciśnięty i chili pokrojone w plasterki podsmażyć na maśle przez 3-4 minuty. Dodać kurkumę i kolendrę, wymieszać, po czym smażyć kolejne 2 minuty. Dodać koncentrat, mleczko i 175 ml wody. Mieszając, doprowadzić do wrzenia, wrzucić krewetki, kraby i sok z limonki. Trzymać na małym ogniu 10-15 minut, by sos zgęstniał, a owoce morza dobrze zagrzały. Doprawić do smaku. Podawać na gotowanym ryżu, przybrane wiórkami kokosowymi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553