Jak przyrządzić Łosoś po chińsku?

Przepis: Łosoś po chińsku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Łosoś po chińsku?

Cebule obierz, przekrój na pół i pokrój w piórka. Czosnek obierz, posiekaj. Rybę opłucz, osusz, pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Chili utłucz w moździerzu.

W głębokiej patelni rozgrzej połowę oleju. Włóż rybę, smaż, mieszając, przez 4 minuty. Wyjmij, przełóż na talerzyk. Na patelnię wlej pozostały olej, włóż cebulę, czosnek oraz chili, smaż 5 minut. Oprósz kurkumą i papryką. Wlej ocet i bulion, włóż rybę, podgrzej. Udekoruj koperkiem, podawaj z ryżem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553