Przepis na Zupa kalafiorowa bez mięsa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa kalafiorowa bez mięsa

  • ziemniaki 8 szt
  • kalafior 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • >kasza manny 3 łyżki
  • >kucharek lub inna przyprawa
  • marchew 2 szt
  • seler 1/4 szt
  • por 1/2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • koperek zielony 1 pęczek
  • liść laurowy 1 szt
  • śmietana 18% 200 gram
  • woda 2,5-3 litry
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Zupa kalafiorowa bez mięsa ?

    Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, najlepiej większego. Marchewkę, pietruszkę oskrobać, zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach, selera obrać, też zetrzeć, wrzucić wszystko do ziemniaków, zalać wodą, dodać masło, przyprawę, listek, gotować 10 min.

    Po tym czasie wrzucić umytego i podzielonego na różyczki kalafiora, gotować do miękkości.

    Pod koniec gotowania wsypać kaszkę manny i posiekany koperek, gotować wszystko 5 min.

    Gdy zupa jest gotowa, ewentualnie posolić, posypać pieprzem.

    Śmietanę roztrzepać w miseczce, wlać gorącej zupy, wymieszać dokładnie i wlać do garnka.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553