Przepis na Zupa „ogórkowa”

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa „ogórkowa”

  • >przecier ogórkowy 1 słoiczek lub puszka
  • ryż długoziarnisty 1 szklanka
  • marchew 2 sztuki
  • >vegeta
  • pieprz
  • rosół z kostki 1 kostka
  • śmietana 18% 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Zupa „ogórkowa” ?

    Kostkę rosołową rozpuścić w wodzie, dodać ryż. Po czasie dodać przecież ogórkowy (ja dodaje własnej roboty ale ten kupny tez może być), przy czym należy pamiętać aby nie dodać go na raz zbyt dużo bo zupa może by zbyt kwaśna, marchewkę startą na grubej tarce. Doprawić.

    Gotować ok 20 min po czym dodać śmietanę wcześniej dokładnie wymieszaną z odrobiną zupki. P.s zamiast ryżu można tez dać ziemniaki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553