Przepis: Kruche babeczki
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Jak przyrządzić Kruche babeczki?
Chłodzone masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Składniki rozetrzyj w palcach, dodaj żółtko, szybko zagnieć kruche ciasto, schłodź w lodówce.
Budyń ugotuj na mleku, wystudź. Truskawki umyj, osusz, odszypułkuj, pokrój na plasterki. Brzoskwinie umyj, zdejmij z niej skórkę, usuń pestkę, pokrój na ósemki. Czereśnie umyj, osusz. Karbowane foremki na babeczki natłuść masłem, wysyp mąką. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm, wyklejaj nim foremki. Piecz w 200*C, aż się zarumienią. Babeczki ostudź, wyjmij z foremek. Napełnij budyniem, obłóż owocami.