Składniki potrzebne do przepisu: Jaja faszerowane
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Jaja faszerowane ?
Jaja ugotowane wcześniej na twardo przepoławiamy wzdłuż nożem nie obierając ich.
Ostrożnie wyjmujemy zawartość skorupek.
Cebule siekamy i podsmażamy na margarynie, dodajemy jaja i mielimy w maszynce.
Do zmielonej masy jajeczno cebulowej dodajemy posiekany koperek, natkę pietruszki, trochę tartej bułki, sól oraz pieprz do smaku..
Masę dokładnie mieszamy i nadziewamy ni ą połówki skorupek, powierzchnię wyrównujemy i posypujemy powierzchnię nadzienia tartą bułką, lekko przyciskając skorupkę, by bułka dobrze przylgnęła do masy.
Na patelni z roztopionym masłem układamy połówki jaj nadzieniem do spodu i smażymy do zrumienienia jego powierzchni.