Przepis na Roladki z pietruszką i serem

Składniki potrzebne do przepisu: Roladki z pietruszką i serem

  • >mięso mielone 25 dag
  • >kajzerka 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • mleko 1 szklanka
  • pietruszka 1/2 pęczka
  • >żółty ser 15 dag
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Roladki z pietruszką i serem ?

    Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę drobno pokroić. Wszystko dodać do mięsa. Wbić jajko i doprawić solą, przyprawą do mięsa mielonego i pieprzem. Wszystko wymieszać. Natkę drobno posiekać. Ser zetrzeć na tartce lub pokroić w słupki. Z mięsa formować placuszki i nakładać na nie pietruszkę i ser. Zwijać tak by powstały roladki. Roladki panierować w bułce i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Roladki osączamy z nadmiaru tłuszczu.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556