Składniki potrzebne do przepisu: Zupa grochowa na boczku wędzonym
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Zupa grochowa na boczku wędzonym ?
Boczek pokroić w kostkę i dobrze podsmażyć na patelni. Wlać do garnka ok 2,5-3 litry wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy, marchewkę, pietruszkę, podsmażony boczek i groch. Podsmażyć na patelni kiełbasę dodać i gotować około 30-35 minut. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na patelni. Wyjąc marchewkę i pokroić w kostkę. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut, dołożyć pokrojoną marchewkę. Zupę doprawić solą, pieprzem i koniecznie majerankiem. Zupa stygnąc zrobi się nieco gęsta. Smacznego