Blog

Jak przygotować Bigos z pieczarkami?

Przepis: Bigos z pieczarkami Ile porcji: 6 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min. Czas przygotowania: 60 min. Jak przygotowaćBigos z pieczarkami ? Kapustę odcisnąć, pokroić, zalać wodą, postawić do gotowania. Dodać liść laurowy. Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Wędliny (użyłam resztki…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z pieczarek?

Przepis: Bigos z pieczarek Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min. Czas przygotowania: 1 godz. Jak przygotowaćBigos z pieczarek ? Pieczarki, kiełbasę i ogórki pokroić w kostkę, a cebulę w plastry. Składniki bigosu osobno podsmażyć na tłuszczu. Na koniec…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z kiszonej kapusty?

Przepis: Bigos z kiszonej kapusty Ile porcji: 10 Łączny czas przyrzadzenia: 1dni Czas przygotowania: 1 dni Jak przygotowaćBigos z kiszonej kapusty ? Mięso zalać wodą, dodać pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i kostki, gotować do miękkości, wyjąć na talerz, ostudzić.…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z kiełbasą?

Przepis: Bigos z kiełbasą Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min. Czas przygotowania: 30 min. Czas gotowania: 60 min. Jak przygotowaćBigos z kiełbasą ? Kapustę wypłukać i wycisnąć z nadmiaru wody. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Kapustę gotujemy…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z kapusty pekińskiej?

Przepis: Bigos z kapusty pekińskiej Ile porcji: 6 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min. Czas przygotowania: 1 godz. Jak przygotowaćBigos z kapusty pekińskiej ? Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na smalcu. Dodać pokrojoną w kostkę polędwiczkę i smażyć razem kilka minut.…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z cukinii?

Przepis: Bigos z cukinii Ile porcji: 3 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min. Czas przygotowania: 1 godz. Jak przygotowaćBigos z cukinii ? Cukinię (w miarę dużą) obrać ze skórki, przeciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ. Następnie pokroić w kostkę. Cebulę pokroić, chwileczkę podsmażyć…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z cukinią?

Przepis: Bigos z cukinią Ile porcji: 10 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min. Czas przygotowania: 40 min. Czas gotowania: 40 min. Jak przygotowaćBigos z cukinią ? Kapustę poszatkować, cukinię obrać, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę i…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos z cukini?

Przepis: Bigos z cukini Ile porcji: 5 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćBigos z cukini ? Cukinię obrać, przekroić, usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, poszatkować i podsmażyć na 2 łyżkach tłuszczu. Cukinię…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos wakacyjny?

Przepis: Bigos wakacyjny Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: Czas przygotowania: 30 min Jak przygotowaćBigos wakacyjny ? Pokrojoną cebulę zeszklić na tłuszczu. Pomidory zgnieść widelcem, dodać do cebuli i dusić na ogniu przez chwilę. Kabaczki obrać, pokroić w kostkę, dodać…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos staropolski?

Przepis: Bigos staropolski Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 1dni Czas przygotowania: 1 dni Jak przygotowaćBigos staropolski ? Poprzedniego dnia grzyby namoczyć a następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Pokroić w cienkie paseczki. Śliwki również przygotować dzień wcześniej. Zalać…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos staropolski na święta?

Przepis: Bigos staropolski na święta Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 45min. Czas przygotowania: 45 min. Jak przygotowaćBigos staropolski na święta ? Kapustę przesmażyć. W tym czasie przesmażać kolejno wszystkie mięsa, dodając następnie do kapusty. Dodać pozostałe składniki. Na koniec…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos na szybko?

Przepis: Bigos na szybko Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min. Czas przygotowania: 70 min. Czas gotowania: 50 min. Jak przygotowaćBigos na szybko ? Kapustę poszatkować na drobno. Kapustę kiszoną opłukać i posiekać. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bigos domowy?

Przepis: Bigos domowy Ile porcji: 6 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min. Czas przygotowania: 90 min. Jak przygotowaćBigos domowy ? Grzyby moczymy. Świeżą kapustę szatkujemy, kiszoną odciskamy. Mięso kroimy w kostkę, zrumieniamy na tłuszczu. Do garnka włożyć obie kapusty, grzyby wraz…

Zobacz przepis

Jak przygotować Bifteki z fetą?

Przepis: Bifteki z fetą Ile porcji: 7 Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min. Czas przygotowania: 70 min. Czas pieczenia: 50 min. Jak przygotowaćBifteki z fetą ? W misce dokładnie wymieszać zmielone mięso cielęce, starkowaną cebulę, jajko, bułkę tartą, posiekaną pietruszkę, przyprawy…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biedronka?

Przepis: Biedronka Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min. Czas przygotowania: 100 min. Jak przygotowaćBiedronka ? Robimy masę do tortu z torebki lub z własnego przepisu, dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy soku z buraków i zapach rumowy.…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biały sos z tymiankiem?

Przepis: Biały sos z tymiankiem Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 45min. Czas przygotowania: 45 min. Jak przygotowaćBiały sos z tymiankiem ? Cebulę smażyć na maśle na małym ogniu, aż będzie przezroczysta. Dodać mąkę, stale mieszając, smażyć na małym ogniu…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biały sos serowy?

Przepis: Biały sos serowy Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 20min. Czas przygotowania: 20 min. Jak przygotowaćBiały sos serowy ? Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij. Dolej mleko oraz wsyp pokruszone sery. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Nie przerywając…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biały sos?

Przepis: Biały sos Ile porcji: 5 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min. Czas przygotowania: 1 godz. Jak przygotowaćBiały sos ? Udko, pierś poprószyć vegetą i obsmażyć z dwóch stron, następnie polać maggi w płynie i oprószyć czosnkiem i pieprzem, dusić pod…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biały ser z pomidorem?

Przepis: Biały ser z pomidorem Ile porcji: 1 Łączny czas przyrzadzenia: 15min. Czas przygotowania: 15 min. Jak przygotowaćBiały ser z pomidorem ? Ser rozgnieść widelcem. Pomidory sparzyć (zalać wrzątkiem i odczekać pół minuty), obrać, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać.

Zobacz przepis

Jak przygotować Biało-czerwona babka Euro2012?

Nasza przepyszna babka biało-czerwona to prawdziwa gratka dla miłośników kuchni polskiej. Ta pyszna i atrakcyjnie wyglądająca babka stała się popularna zwłaszcza podczas Mistrzostw Europy w 2012 roku. Jeśli chcesz nauczyć się, jak przygotować to wyjątkowe ciasto, jesteś we właściwym miejscu.…

Zobacz przepis

Jak przygotować Białkowy omlet?

Przepis: Białkowy omlet Ile porcji: 1 Łączny czas przyrzadzenia: 15min. Czas przygotowania: 15 min. Jak przygotowaćBiałkowy omlet ? Oddzielić żółtka od białek. Ubić trzepaczką jedno żółtko, potem białko, połączyć je, wlać sok z cytryny. Wlać całą masę na patelnię posmarowaną…

Zobacz przepis

Jak przygotować Białe szaleństwo?

Przepis: Białe szaleństwo Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 15min. Czas przygotowania: 15 min. Jak przygotowaćBiałe szaleństwo ? Szczypiorek i rzodkiew umyć, pokroić. Ser wyłożyć na talerz, dodać śmietanę. Wymieszać. Dosypać szczypiorek i rzodkiew. Całą masę połączyć. Doprawić solą. Można…

Zobacz przepis

Jak przygotować Białe myszki?

Przepis: Białe myszki Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćBiałe myszki ? Jajka ugotuj na twardo. Kromki chleba posmaruj masłem. Każde jajko przekrój na pół. Natnij delikatnie każdą połówkę jajek w dwóch miejscach i…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biała surówka wielowarzywna?

Przepis: Biała surówka wielowarzywna Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćBiała surówka wielowarzywna ? Kapustę bardzo drobno poszatkować, rzepę i ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę i jabłko pokroić w bardzo drobną…

Zobacz przepis

Jak przygotować Biała surówka?

Przepis: Biała surówka Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćBiała surówka ? Kapustę opłukać i cienko poszatkować,rozrzucić na stolnicy posolić i pozostawić na 20 minut aby zmiękła. Jabłko i cebule obrać i i zetrzeć…

Zobacz przepis