Jak przyrządzić Roladki schabowe na święta?

Przepis: Roladki schabowe na święta

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Roladki schabowe na święta?

Rozbić kawałki mięsa (rozbijać przez folię). Z wewnętrznej strony posolić i popieprzyć, położyć kawałek szynki i zwinąć jak na zrazy. Każdy kawałek spiąć patyczkiem lub wykałaczką i posypać z zewnątrz pieprzem i solą. Na patelni roztopić masło. Dolać troszkę oliwy dla smaku. Opanierować mięso w mące i obsmażyć na patelni ze wszystkich stron. Następnie wlać na patelnię wino i dusić, aż większość wina wyparuje i utworzy się sos.

Na osobnej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć na niej cukinię pokrojoną w spore kawałki z ząbkami czosnku nie obranymi wcześniej ze skorupek. Gotową cukinię wyłożyć na talerz bez czosnku (ten wyrzucamy).

Świrze pomidory pokroić i tez ułożyć na talerzu. Obok troszkę fasolki (czerwonej z puszki), posypać posiekaną cebulką i polać wszystko odrobin oliwy z oliwek oraz skropić octem winnym. Posolić, popieprzyć.

Obok tak przygotowanego bukietu warzyw układamy roladki i polewamy sosem, jaki utworzył się na patelni.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553