Przepis na Roladki z papryką

Składniki potrzebne do przepisu: Roladki z papryką

  • >mięso mielone 30 dag
  • >kajzerka 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • >przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • mleko 1 szklanka
  • >natka pieruszki 1/2 pęczka
  • papryka 1/2 dużej szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • >żółty ser 10 dag
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Roladki z papryką ?

    Do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę, jajko namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę. Doprawić do smaku przyprawą solą i pieprzem. Wymieszać. Natkę pietruszki posiekać. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tartce. Z mięsa robić placuszki. Posypać natką pietruszki, serem i papryką (można je wymieszać. Zlepiać podłużne roladki i panierować w tartej bułce. Smażyć na gorącym tłuszczu kilkakrotnie obracając. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gorące roladki można podawać do obiadu a zimne pokroić w plasterki (1-1,5cm) i podawać jako przekąskę.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553