Przepis na Morelowe risotto z parowaru

Składniki potrzebne do przepisu: Morelowe risotto z parowaru

  • >Suchy ryż 200 g
  • woda 300 ml
  • >suszone morele 5 szt
  • >papryczka chilli (świeża lub suszona) 1/4 szt
  • >przyprawa do ryżu 1 łyżka
  • >biały mielony pieprz 1/4 łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Morelowe risotto z parowaru ?

    Morele kroimy w kostkę (ok. 3 na 3 mm), papryczkę bardzo drobno siekamy. Do wkładki w parowarze wsypujemy ryż, zalewamy go wodą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Gotujemy przez 40 minut. Na drugim poziomie parowaru można ułożyć klopsy lub pulpety drobiowe i w ten sposób mamy „dwie pieczenie przy jednym ogniu” smacznego!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553