Jak przyrządzić Roladki rybne z parowaru?

Przepis: Roladki rybne z parowaru

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Roladki rybne z parowaru?

Rybę rozmrażamy, następnie skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy przyprawą do ryb. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki. Pora dzielimy na 4 części, nóżki pieczarek na połówki. Na brzeg każdego fileta kładziemy po ćwiartce pomidora (posypanej czarnym mielonym pieprzem oraz solą), połówce nóżki pieczarki i kawałku pora. Zwijamy roladki i spinamy je wykałaczkami. Na każdej roladce układamy po 5 kaparów. Wstawiamy rybę do parowaru na 20 minut (od momentu zagotowania wody). Składniki sosu mieszamy ze sobą w garnku i doprowadzamy do wrzenia na minimalnym ogniu często mieszając. Na talerze wylewamy porcje sosu, na nim układamy roladki, na każdej kładziemy po plastrze ogórka. Smacznego!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553