Przepis na Pstrąg smażony

Składniki potrzebne do przepisu: Pstrąg smażony

  • pstrąg 4 ryby
  • masło 3 łyżki
  • czosnek 1 mała główka
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • koperek 1 wiązka
  • olej 3 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Pstrąg smażony ?

    Obrać czosnek, cztery ząbki zostawić, pozostałe drobno posiekać. Masło utrzeć na puch z sokiem z cytryny, stopniowo dodając posiekany czosnek i koperek. Owinąć w folię i wstawić do lodówki. Sprawić i umyć pstrągi, po czym skropić sokiem z cytryny (łyżka), natrzeć solą i pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć ząbek czosnku. Obtoczyć w mące ryby i smażyć na złoty kolor w oleju na wolnym ogniu. Pstrągi podawać obłożone wiórkami masła czosnkowego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553