Przepis na Zupa fasolowa

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa fasolowa

  • fasola 20 dag
  • włoszczyzna 25 dag
  • ziemniaki 30 dag
  • >kiełbasa -wędzona 30 dag
  • >cebula-mała 1 sztuka
  • mąka 1 łyżka
  • >jarzynka lub vegeta 1 łyżeczka
  • >pieprz – świeżo mielony 1/4 łyżeczki
  • majeranek 2 łyżeczki
  • woda 2 litry
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa fasolowa ?

    Fasolę namoczyć w zimnej wodzie, następnie ugotować w wodzie której się moczyła. Gdy fasola będzie prawie miękka, dodać włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni, dodać do zupy. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić na tłuszczu z kiełbasy, dodać mąkę, rozprowadzić zimnym wywarem, wlać do zupy i zagotować. Doprawić do smaku jarzynką, pieprzem, majerankiem i ewentualnie solą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553