Przepis na Zupa ogórkowa z makaronem

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa ogórkowa z makaronem

  • >wywar rosołowy (porcja rosołowa) 50 dag
  • marchew duża 1 sztuka
  • pietruszka 1 duża
  • seler 1 kawałek korzenia
  • por lub cebula wg własnych upodobań
  • pietruszka lub koperek 1 łyżka
  • ogórki kiszone 4 duże
  • >czosnek do smaku 1 ząbek mały
  • ziele angielskie 2 ziarenka
  • listek laurowy 1 mały
  • >przyprawa „jarzynka” wg potrzeby
  • makaron dowolny 10 dag
  • śmietana 18-24 % wg. smaku
  • pieprz wg gustu
  • woda do gotowania zupy 1,2 litra
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa ogórkowa z makaronem ?

    * wstawić porcję z przyprawami, gotować 30 minut(wyjąć można obrać i dodać później do zupy)

    * warzywa zetrzeć na tarce grube oczka,jak będą miękkie dodajemy zmiksowane ogórki i zagotujemy

    * na koniec dodajemy zieleninę i śmietanę

    * makaron gotujemy osobno

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553