Przepis na Zupa serowo-ziemniaczana

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa serowo-ziemniaczana

  • ziemniak surowy 60 dag
  • marchew 1 dużą
  • pietruszka 1 średnią
  • seler 1 mały kawałek
  • >rosołek 1 kostka
  • >boczek lub kiełbasa 15 dag
  • ser żółty 2 plasterki pokrojonego
  • >serka topionego ziołowego 5 dag
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • koperek posiekany 1 łyżeczka
  • listek laurowy 1 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • >wegeta lub sól 1 łyżeczka
  • woda do gotowania zupy 1,5 litra
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Zupa serowo-ziemniaczana ?

    * do rosołu dodajemy pokrojone warzywa w talarki lub kostkę,listek ,ang. ziele

    * po 10 minutach dokładamy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz dość grube talarki kiełbasy lub pokrojony w plastry boczek(chodzi tu o posmak wędzonki)

    * na koniec gotowania dodajemy serek topiony i żółty, gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serka

    * posypujemy zieleniną

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553