Przepis na Sos pomidorowy włoski

Składniki potrzebne do przepisu: Sos pomidorowy włoski

  • pomidory 1.1/2 kg
  • cebula 20 dag
  • czosnek 3 ząbki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy 1 łyżka
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
  • >jarzynka lub vegeta 1 łyżka
  • ocet 10 % 1 łyżka
  • olej 3 łyżki
  • cukier 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
    Czas przygotowania: 2 godz.

     

    jak przyrządzić Sos pomidorowy włoski ?

    Umyte pomidory dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka razem z czosnkiem i pokrojoną na piórka cebulę, następnie dodajemy resztę przypraw i gotujemy 50-60 min. Gorące pomidory przecieramy przez sito, ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku i przelewamy do słoików. Pasteryzujemy 10 min.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553