Jak przyrządzić Kurki w śmietanie?

Przepis: Kurki w śmietanie

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Kurki w śmietanie?

Śmietanę wylać na patelnię, zagotować i odparować mieszając od czasu do czasu. Należy odparować mniej więcej połowę objętości. Kurki obmywamy dokładnie z piachu. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Cebule pokroimy w drobną kostkę, a następnie podsmażamy na średnim ogniu. Duże grzyby należy trochę pokroić. Wrzucając grzybki zwiększamy ogień. Kurki mają to do siebie, że puszczają dużo wody. Należy ją odparować na patelni niemal do zera. Dlatego zwiększamy ogień. W trakcie odparowywania grzybów, dodajemy pół kostki rosołowej lub posypujemy wegetą. Przyprawiamy wszystko pieprzem i solą, ale ostrożnie! po odparowaniu wody z grzybów można dodać śmietanę. Mieszamy wszystko razem. Podajemy z pieczywem lub z makaronem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556