Przepis: Kasza kuskus z warzywnym gulaszem
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćKasza kuskus z warzywnym gulaszem ?
Oczyść warzywa, opłucz je i osusz. Por pokrój w talarki, cukinię, cebulę, paprykę i bakłażan obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej olej, podduś cebulę i wrzuć pozostałe warzywa. Dodaj sparzone, obrane pomidory. Duś kilka minut. Przypraw solą, pieprzem, papryką, sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Zagotuj 300 ml wody, posól, zdejmij z ognia. Wsyp kuskus, przykryj i odstaw. Gdy kasza spęcznieje, staranie przemieszaj ją widelcem. Przełóż na podgrzany półmisek. Na środku kaszy zrób zagłębienie, nałóż do niego warzywną potrawkę. Udekoruj listkami mięty.