Jak przygotować Bigos jak u mamy?

Przepis: Bigos jak u mamy

Ile porcji: 30

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.

Jak przygotowaćBigos jak u mamy ?

Kapustę kiszoną zalewamy litrem wody, dodajemy liście laurowe i gotujemy przez 2 godziny na wolnym ogniu.

Białą kapustę szatkujemy. Zalewamy litrem zimnej wody i gotujemy przez 1 godzinę.

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Siekamy cebulę.

W trzecim garnku rozgrzewamy oliwę. Przysmażamy wszystkie mięsa z kiełbasą, aż się lekko zarumienią. Dodajemy cebulę. Dusimy około 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy wino i dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.

Na koniec łączymy ze sobą kapusty oraz zawartość rondla.

Mieszamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i powidła.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Całość gotujemy jeszcze około 10-15 minut.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556