Jak przygotować Dynia z ogórkami?

Przepis: Dynia z ogórkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćDynia z ogórkami ?

Dynię i ogórki świeże poszatkować w długie paski, posolić i zostawić przez godzinę na cedzaku, aby odciekła z płynu.

Zrobić z masła i mąki ciemną zasmażkę, rozprowadzić bulionem i śmietaną i dodać do zasmażki dynię z ogórkami, kminek i paprykę, zakwasiwszy sokiem cytrynowym.

Wszystko należy szybko zagotować, i zmniejszyć ogień, niech potrawa „dochodzi” na wolnym ogniu. Przed podaniem jeszcze dać trochę surowego soku ogórkowego i posypać posiekanym koperkiem.

Jeśli do potrawy dodajemy zamiast słodkich – świeżych ogórków – ogórki kwaszone, to dodajemy je już po ugotowaniu potrawy.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556