Przepis: Gazpacho
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Jak przygotowaćGazpacho ?
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Pomidory sparz wrzątkiem, obierać ze skórki, pokroić na mniejsze części i włóż do blendera. Następnie dodaj obrany i pokrojony ogórek, posiekaną cebulę oraz przygotowaną uprzednio paprykę. Wszystkie składniki miksuj do chwili, aż dokładnie się połączą. Obrany czosnek rozetrzyj z odrobiną soli, połącz z oliwą z oliwek espana i octem winnym jerez reserva espana, po czym wymieszaj ze zmiksowanymi warzywami i całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną zupę wstaw na godzinę do lodówki, a bezpośrednio przed podaniem udekoruj pokrojonym w kostkę ogórkiem, papryką i listkiem bazylii.